Vesti

Veseli: nastavićemo sa investicijama u zdravstvu, da bi građanima pružili dostojanstvene usluge

Sreda, 10.07.2019
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, u pratnji ministra zdravlja, Urana Ismailija, danas je otvorio obnovljene prostorije invazione kardiologije sa novom koronarnom jedinicom u UKCK.
Predsednik Veseli je rekao da je ostvareni rad dokaz da kad se profesionalizam i politička volja udruže, sve se može postići.

On je rekao da je poruka građanima da se u ovim prostorijama jednako tretira isto kao i predsednik Skupštine poljoprivrednik i svaki drugi građanin.

" Ovo je izvanredan uspeh. Zdravstveni radnici su veoma profesionalni i usluga je izuzetno kvalitetna. Mi ćemo krenuti dalje, kako bi bili još bliže građanima, imati sigurnost i priliku za dobijanje jednakih usluga ", rekao je predsednik Skupštine, Veseli.

On je rekao da je očajno ako okrenemo glavu nazad i sećamo se sve one milione naših siromašnih građana, otišlih u okolnim zemljama i drugde, za usluge koje su mogle biti pružene na Kosovu.

" Ovo je još jedan razlog zašto bismo trebali biti odlučni i za druge stvari koje treba poboljšati. Mogu se obavezati da će se ulaganja u zdravstvo povećati, a građani će se osećati jednakima u primanju zdravstvenih usluga. Čestitam Ministru na obavljenom poslu i zahvaljujem se svim zdravstvenim radnicima na profesionalnom radu ", rekao je Veseli.

Renoviranje ovih prostorija, ministar zdravlja, Uran Ismaili, opisao je kao dobre vesti za građane Kosova, jer, prema njegovim rečima, stvara uslove za njihovo brzo lečenje.

" Danas se pružanje usluga postiže brzo, bez razlike i bez intervencije. Prvi dobijaju uslugu oni koji dolaze ranije. Dakle, nemamo liste čekanja. Osim spašavanja života, je spašen i džep građana, koji su platili milione evra i često nisu uspeli dobiti odgovarajuću uslugu ", rekao je ministar Ismaili.

Direktor BS UKCK, Basri Sejdiu, rekao je da će od ovih investicija pacijenti biti najveći dobitnici, jer će, prema njegovim rečima, biti tretirani 24 sata bez prekida.

" Pacijent, gde god da je, doći će pravo u salu, prevazilazeći administrativne procedure. Ovo je veliko dostignuće, što nas izjednačava sa razvijenijim zemljama, "rekao je Sejdiu.

On se zahvalio predsedniku Veseli na snažnoj podršci koju pruža zdravstvenom sektoru.

Medicinsko osoblje i pacijenti koji su se u sredu lečili u novim prostorijama zahvalili su predsedniku Veseliju i ministru Ismailiju za njihovu stalnu posvećenost jačanju zdravstvenih usluga za građane i poboljšanju uslova rada u ovom sektoru.

 

Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  11Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  10Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë 9Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  8Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  7Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  6Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  5Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  4Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  2Veseli: Do të vazhdojmë investimet në shëndetësi, për tu ofruar shërbime dinjitoze qytetarëve tanë  1