Vesti

Veseli pred vojskom Kosova: Granice naše države su svete i netaknute

Petak, 09.08.2019
Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veseli, danas na ceremoniji novih regruta vojske Kosova, rekao je da naša država ne ugrožava nikoga ali neće ni dozvoliti da je neko ugrozi.

Rekao je da teritorijalni integritet i granice naše države su svete, netaknute danas i zauvek.

Pred novim kadetima, šef Skupštine Veseli, smatrao je današnji dan kao dan gde se svi ponose, dok biti pripadnik najmlađe vojske na svetu, ocenio je kao privilegiju o kojoj će zavideti generacije koje će doći nakon njih.

„Vi ste pripadnici odbrambene snage, rođene i razvijene u partnerstvu sa NATO-om, najjačim Savezom na svetu, koji garantuje vrednosti slobode i demokratije. Danas se ponosimo s vama. Verujemo u vašu stručnost i patriotsko opredeljenje. Vi ste vašu zemlju činili ponosnom gde god da ste učestvovali u međunarodnim takmičenjima, isto kao i naši sportisti. Vi ste dokazali našim saveznicima našu ozbiljnost i spremnost da budemo deo zajedničkih misija u dobrobit mira čovečanstva. Sa vama se Kosovo oseća bezbednom u sadašnjosti kao i u njenoj budućnosti", naglasio je Veseli.

Dodao je da, Kosovo gradi jednu vojsku koja odražava miroljubivi duh našeg naroda, vrednosti nad kojima stoji nezavisna i suverena država Kosovo kao i naše vizije da dobijemo mesto koje nam pripada u zapadnim političkim i vojnim strukturama.

„Vojska Kosova je danas neophodan element stabilnosti i mira u regionu. Vojska Kosova će nastaviti proces osnaživanja svoje stručnosti, kako bi bila spremna za fazu članstva u NATO-u", naglasio je Veseli, navodeći i povećanje budžeta za vojsku.

Šef Skupštine rekao e da ima želju da napravi Kosovo razvijenom zemljom, prosperitetnom za sve njene građane.

„Uspećemo, kao što smo uvek uspeli. Kosovo ima samo jedan put: put napred, ekonomski razvoj, ojačanje države, integraciju u NATO i EU. Nema drugog puta i nećemo dozvoliti nikome da nas orijentiše drugačije", naglasio je Veseli.

 

Veseli para Ushtrisë së Kosovës: Kufijtë e shtetit tonë janë të shenjtë dhe të paprekshëmVeseli para Ushtrisë së Kosovës: Kufijtë e shtetit tonë janë të shenjtë dhe të paprekshëmVeseli para Ushtrisë së Kosovës: Kufijtë e shtetit tonë janë të shenjtë dhe të paprekshëm