Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za nadzor javnih finansija

29.05.2020

Komisija za nadzor javnih finansija kojom je predsedavao Bedri Hamza, predsednik, održala je danas sledeću sednicu na kojoj je razmatran godišnji izveštaj Nacionalne kancelarije revizora za 2019.godinu.

Predsednik Komisije za nadzor javnih finansija Bedri  Hamza rekao je da je Kancelarija revizora tokom 2019.godine imala povećanje revizije i performanse.

Dok je godišnji izveštaj članovima komisije predstavio generalni revizor Besnik Osmani.

Generalni revizor Besnik Osmani rekao je da je 2016.godine započela revizija javnih preduzeća.

“Revizija javnih preduzeća počela je od 2016. godine. Naš plan je u potpunosti realizovan i Skupština je imala na raspologanju sve zahteve koji su proizašli. Trend povećanja revizija takodje pokazuje porast kapaciteta unutar kancelarije revizora”, rekao je Osmani, ukazajući da je NKR postala član svetske organizacije za reviziju i da će od januara 2021. biti aktivna.

Osmani je takodje odgovarao na pitanja poslanika koji su bili zainteresovani za kapacitete revizora da izvrše reviziju svih javnih preduzeća kao i broj revizora u ovoj inistituciji.

Na kraju je Komisija većinom glasova usvojila godišnji izveštaj performanse NKR za 2019.godinu i isti će biti prosledjen sednici Skupštine Republike Kosova.