Skupština Republike Kosova

Predsednik Konjufca: Masakr u Abriji je varvarski čin srpske politike istrebljenja našeg naroda

26.09.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca odao je počast i položio cveće na groblju martira porodice Deliu u selu Gornja Abrija, koje su srpske snage pre 23 godine ubile i varvarski masakrirale.
Masakr u Abriji, prema rečima predsednika Konjufce, bio je jedan od zločina bez presedana u to vreme, koji je duboko uzdrmao savest celog slobodnog demokratskog sveta.
"To je bio varvarski čin srpske politike istrebljenja našeg naroda. Tužan događaj koji je potresao celi demokratski svet. Nakon prolivene krvi porodice Deliu, i svet se predomislio, postajući odlučniji u odnosu na Slobodana Miloševića", rekao je Konjufca u Gornjoj Abriji.

Predsedniki Skupštine je rekao da je krv martira  iz Deliaja, ali i svih martira i palih boraca na Kosovu u temeljima slobode i države. Prema njegovim rečima, bez njihove krvi država ne bi postala, dok je sada dužnost svih da je čuvaju i održavaju.

Predsednik Skupštine je dodao da ono što i dalje muči sve je činjenica da čak i danas oni koji su izvršili masakr u Abriji, ali i druge masakre na Kosovu, i dalje žive slobodno i bez ikakvog kažnjavanja.

"Do sada niko nije osuđen za sve ove zločine počinjene nad albanskim narodom na Kosovu. Porodice martira osećaće se sigurnim tek kada osobe koje su počine te zločine budu izvedene pred lice pravde", rekao je predsednik Konjufca.