Skupština Republike Kosova

Sa sednice Predsedništva Skupštine

28.02.2020

Na zahteve 41 poslanika, Skupština Kosova vanredno će zasedati u ponedeljak, 2. marta , sa početkom u 11:00 časova , povodom najave premijera Kosova Albin Kurti o ukidanju 100 % takse.

 

Tako je odlučilo Predsedništvo Skupštine Republike Kosova na današnjoj sednici, kojom je predsedavala predsednica Vjosa Osmani, u prisustvu predsednika parlamentarnih grupa.

 

Predsedništvo je utvrdilo da zahtev poslanika za sazivanje ove sednice ispunjava formalne zakonske uslove, stoga će prema  praksi, sednica biti održana na zahtev poslanika potpisnika.

 

Predsedništvo je takođe odlučilo da u prvoj polovini marta  održi dve dodatne posebne sednice: 5. marta u 9:00 časova, biće održano zasedanje povodom Epopeje Oslobodilačke vojske Kosova, dok 9. marta, u 10:00 časova, tematska sednica povodom Međunarodnog dana žena.

 

Na današnjoj sednici Predsedništvo je donelo i druge odluke koje se odnose na funkcionalnost nekih nezavisnih institucija.

 

Tako je Predsedništvo odlučilo  da objavi saopštenje članova Nezavisnog nadzornog odbora za civilnu službu Kosova i ovlastilo administraciju Skupštine da preduzme neophodne radnje, kao i za dva člana  Odbora za žalbe u medijima.