Skupština Republike Kosova

Predsednica Skupštine Republike Kosovo, dr. Vjosa Osmani, posetila je Ministarstvo zdravlja

06.04.2020

Osmani: U suočavanju sa pandemijom potrebna nam je solidarnost i saradnja koja prevazilazi političke i etničke razlike  

 

Predsednica Skupštine Kosova , dr. Vjosa Osmani, u pratnji svojih saradnika i potpredsednice Arbërie Nagavci, posetila je Ministarstvo zdravlja. Poseta je realizovana u cilju informisanja o aktuelnom stanju i upravljanju nastalom situacijom pandemijom Covid-19   u funkciji sprovođenja uloge nadgledanja Skupštine u odnosu na rad izvršne vlasti .

 

Na sastanku sa ministrom, Arben Vitia, predsednica Osmani je izrazila spremnost za pružanje podrške i pomoći u naporima državnih institucija u suočavanju sa pandemijom. Ona je čestitala ministru Vitia na angažovanju i istovremeno se zahvalila zdravstvenom osoblju na sistematskom i profesionalnom angažovanju za održavanje pod kontrolom pandemije i suzbijanju posledica.

 

Predsednica Osmani se takođe zahvalila i osoblju Ministarstava zdravlja na pruženoj pomoći svim građanima Kosova bez obzira na etničku pripadnost u suzbijanju Covid-19 .

“Solidarnost i saradnja u ovoj situaciji trebaju  da prevaziđu političke i etničke razlike  u suočavanju sa pandemijom sa kojom se suočava ceo svet ”, istakla je predsednica Skupštine Osmani .

 

Na ovom sastanku posebna pažnja posvećena je preduzimanju postupaka  institucija za sprovođenje odluke Ustavnog suda o odluci Vlade Kosova za ograničenje kretanja.

 

Predsednica Skupštine  je istakla da dalji postupci trebaju biti u skladu sa odlukom Ustavnog suda i sprovođenju aktuelnog zakonodavstva.

 

Predsednica Skupštine Osmani je zahtevala od građana da maksimalno poštuju uputstva zdravstvenih institucija,  socijalnu distancu, održavanje higijene i izbegavanje nepotrebnih  izlaska .