Skupština Republike Kosova

Sednica Komisije za zdravstvo i socijalnu zaštitu

13.03.2020

Komisija za zdravstvo i socijalnu zaštitu, predvođena od Albena Reshitaj, predsednica, na današnjoj sednici je raspravljala o preduzetim merama od strane Vlade za zaštitu od koronavirusa.

 

Predsednica Komisije je dala kratak rezime stanja na Kosovu i preduzetih mera od strane vlade o koronavirusu, pogotovo sada, kada je SOZ izjavilo da je epidemija koronavirusa prešla na pandemiju.

 

Svi poslanici koji su uzeli reč, pozdravili su do sada preduzete mere, kao i njen plan za podršku sa 10. miliona evra. Uz potpuno razumevanje, članovi komisije su osigurali vladu za njihovu podršku, dodajući još nekoliko daljih preporuka, kao što su: da se vidi mogućnost dodatne plate za zdravstvene radnike, zaštitu celog zdravstvenog osoblja sa neophodnim bezbednosnim merama, podelu linija dočeka pacijenata u bolnicama i njihovo ograničenje po ostalim okruženjima bolnice, kao znak bezbednosti za zaštitu građana, da se zabrane javne i sportske aktivnosti, dok Vlada ne treba da se ustručava da poveća povećanje budžeta ako je neophodno za ovaj slučaj, i ostale.

 

Na današnjoj sednici je raspravljano i o problemu Zakona o platama.