Skupština Republike Kosova

Skupština Kosova pojačaće saradnju sa Njemačkom u oblasti evropskih integracija i vladavine zakona

12.03.2020

Predsednica Skupštine Kosova, dr. Vjosa Osmani dočekala je na sastanak Rukovodioca razvojne saradnje Federalne ambasade Njemačke Ambasade, gđa. Ana Becky  i predstavnike za sprovođenje projekata GIZ na Kosovu koje pružaju profesionalnu i financijsku pomoć  Skupštini Kosova a koje finansira Ministarstvo federalne Njemačke za ekonomsku saradnju i razvoj.

 

Njemačka ambasada i GIZ-a izrazili su spremnost za nastavak saradnje  i podršku Skupštine, potvrdivši stalnu saradnju u procesu evropskih integracija, sa aspekta zakonske i administrativne reforme, u pravcu nadgledanja i upravljanja javnim finansijama.

 

Zahvaljujući državi Njemačke i GIZ-a na kontinuiranoj podršci, Predsednica Osmani potvrdila je spremnost za dalje unapređenje saradnje u ovim oblastima  kao i proširenje ove saradnje u ostalim oblastima.

 

“ Evropska integracija treba da bude ključni deo agende Skupštine Kosova  a ne samo parlamentarne komisije i obavezivaću se da to učinim tokom mog mandata” – izjavila je Predsednica Osmani. Ona je dodala da  će “U skladu sa ovim , osiguraću se da Skupština bude institucija  koja će senzibilizirati društvo o relevantnim pitanjima koja su se do sada razmatrale  u izolovanim slučajevima, stoga očekujem da ćemo zajednički raditi na promociji i unapređivanju  različitih pitanja  koje su deo agende održivog razvoja.’

 

U nastavku, Predsednica Osmani izrazila je posvećenost u  obezbeđivanju vladavine prava , tražeći podršku u intenziviranju pružanja  tehničke i profesionalne pomoći za poslanike.

 

Njemačka ambasada i GIZ potvrdili su spremnost za podršku u skladu sa prioritetima Skupštine Kosova.