Skupština Republike Kosova

Javna rasprava Komisije za javnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj

25.03.2024

Komisija za javnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj, održala je danas javnu raspravu kojom je predsedavao Valon Ramadani predsednik, na kojoj je razmotren Nacrt zakona o Nezavisnoj komisiji za medije.

Da bi dali svoje sugestije, komentare, preporuke i predloge na ovaj nacrt zakona, prisustvovali su predstavnici Nezavisne komisije za medije, predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Na početku, predstavnici civilnog društva su izneli svoje stavove, dajući na taj način svoje primedbe i sugestije u vezi sa sadržajem nacrta zakona, ali i dajući predloge za izmene zakona, koje, prema njihovim rečima, adresiraju neka identifikovana pitanja.

Takođe, na ovoj javnoj raspravi diskutovali su predstavnici Nezavisne komisije za medije, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, koji su izneli svoje stavove o nacrtu zakona koji se razmatra.

Svojim idejama i diskusijama dali su doprinos i članovi ove komisije.

Nakon opširne rasprave među prisutnima i predstavljanja prednosti i nedostataka koje ovaj nacrt zakona može imati, predsednik Ramadani je obavestio prisutne da svoje preporuke mogu dostaviti u pisanoj formi do 29. marta.